"Tillsammans"

Maria Oscarsson Marle och Fredrik Johansson Marle

Utställning på Galleri Kretsen, Orionkullen, Södertälje 6/4-28/4

Fredrik Johansson Marle

...En målning är alltid platt – en yta. Visst kan man med perspektiv, linjer och färg skapa illusioner av djup, men bara på ytan. Mina målningar har ofta sitt ursprung i just ytor: speglar, vatten, fönsterrutor. Ytor som reflekterar bilder. Det händer något när vi blir bild i spegeln eller som en reflektion i ett fönster. ”på en buss om natten kan vi sitta mitt emot varandra. Våra blickar kan mötas, men bara för ett ögonblick. Om vi stället vänder blickarna mot bussens fönsterruta kan vi studera varandra och ogenerat stirra – det är inte vi som möts det är bilderna av oss…” Mina bilder innehåller oftast mer än en bild. Genom att se målningen som ytor kan jag måla in andra bilder – i en speglig på en glasruta, något som reflekteras i vattnet eller som ett blänk på ytan. Efter att i fyra år på Konstfack brottats med ytan, har jag accepterat den och med långa utdragna målningar, bjuder jag in betraktaren att se verket ur andra vinklar och upptäcka andra motiv ur en snäv vinkel från sidan. Konsten söker hela tiden nya vägar och ny teknik ger oss möjlighet att uppleva den digitalt. I galleriet kommer man kunna låna VR-glasögon och med sin mobiltelefon betrakta några av målningarna på väggarna digitalt. -Vi är dock i första hand målare, både jag och Maria mår bäst med penseln i hand. Den digitala tekniken kan aldrig göra strukturen och känslan i en oljemålning eller ett grafiskt blad rättvisa. Därför fyller vi galleriet med oljemålningar och koppargrafik och bjuder in besökare att se verken på vårt sätt, men ur sin egen vinkel.


"Se mig!" tripryk ...0,75x 3,5 meter.En bild som kan ses i Virtual Reality, med VR-glasögon i utställningen. För att uppleva verket här: -scrolla över bilden, eller vinkla din telefon.

Klicka på bilderna, för att göra dom större.

fskiss1.jpeg 1.jpeg 1.jpeg 1.jpeg 1.jpeg 1.jpeg

Maria Oscarsson Marle

Jag, Maria bor i Nynäshamn med min man Fredik och min son Melvin 10 år. Jag har uppfyllt en av mina drömmar och arbetar med konst dagligen genom att driva en konstnärsmaterial, hobby och barnmaterialbutik. Vi har kurser för stora och små samt kurser för daglig verksamhet. Vi är också med och driver en konsthall inom en föreningen i samma byggnad. Jag är inte utbildad inom konst men har målat till och från sen jag kunde hålla i en pensel. Jag hämtar inspiration från plöstliga ideér, det kan vara en känsla av glädje eller en känsla av sorg, eller bara en bild som kommer upp i mig. Ibland använder jag mig av bilder/foton jag har tagit men målar ofta mig ifrån bilden, eller bara målar efter eget huvud. Mina motiv brukar variera från händelser, berättelser , men även bara en sinnestämning och det finns nästan alltid figurer med i mina bilder och tekniken jag änvänder är för det mesta olja och lite akryl men har på senare tid också börja prova akrylspray. Lite om mig och Fredrik: Det är fantastiskt härligt att vara konstnärspar, vi förstår varandra, vi har roligt ihop och ibalnd bråkar vi om vems tur det är att måla. och det är härligt att kunna skylla på att vi är konstnärer när det blir lite rörigt. Självklart har vi påverkats av varandra i måleriet eftersom vi inte drar oss för att ge varandra tips och både ris och ros.


Klicka på bilderna, för att göra dom större.

1.jpeg 1.jpeg 1.jpeg 1.jpeg 1.jpeg 1.jpeg